top of page
P1080468.jpg
Podcast Buurten van Jamie Jansen

Vanuit KOP (Kickstarter voor kunst- & designtalent) kregen drie jonge kunstenaars Jesse, Wouter en Jamie de opdracht om tijdelijke werken te maken op drie locaties in Gemeente Breda, waarmee ze onder andere de welbekende 1,5 meter afstand onderzoeken. Dit gehele traject heet 'Buitenspelen' en is onderdeel van het zomerprogramma 2021 in Breda. 

Zoals KOP zelf schrijft: "We constateren dat door Covid-19 nieuwe mogelijkheden ontstaan en geloven dat juist kunstenaars en designers beschikken over het vermogen om problemen als uitdaging te zien. Met reizende kunstinterventies in de publieke ruimte wil KOP bijdragen aan het vinden van nieuwe inzichten en oplossingen voor maatschappelijke thema’s. 

Samen met Breda Buiten presenteren we drie maanden lang kunstinterventies op diverse locaties in Breda van drie in 2020 afgestudeerde kunstenaars aan St. Joost School of Art & Design BredaBoyscout Designer’ Bouke Bruins daagde de makers als ‘projectmanager Buitenspelen’ uit om werken te creëren die de interactie aangaan tussen mens, object en ruimte in een 1,5 meter samenleving. Ontmoeten en verbinden staan hierbij centraal."

221385835_4779057118774587_822666260801816873_n.jpg

Foto 1 & 3 © Rob Lipsius & Foto 2 © Bouke Bruins  

Ikzelf ben op zoek gegaan naar een manier om buurtbewoners kennis te laten maken met elkaar en de wijk. Vanuit de gedachte dat een ontmoeting in tijden van een pandemie niet meer vanzelfsprekend is, is de podcast ‘Buurten’ ontstaan. Hierin buurt ik, Jamie Jansen, met de wijkbewoners over de buurt. Op deze manier wil ik anderen al luisterend de kans geven om een ontmoeting aan te gaan met bekende en onbekende verhalen uit de wijk.

Beluister de podcast hier: www.jamiejansen-media.com/buurten-podcast

1/9

Fotografie © Jamie Jansen

© 2021 Jamie Jansen 

  • LinkedIn Social Icon
  • Vimeo Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
bottom of page